قیمت صاعقه گیر : زمانی که قصد خرید یک محصول فیزیکی را داریم ، به طور کلی دو استاندارد برای ارزیابی و قیمتگذاری آن استفاده می شود :
- وجود قیمت مدونی که از سوی تولید یا عرضه کننده انحصاری کالای مورد نظر تعیین می گردد و
- ارجاع قیمت به واحد محصول !
در شرح این دو دسته باید گفت در بسیاری از کالاها که ویژگی های ثابت و مشخصی به فروش می رسند – مثلاً یک تلویزیون یا گوشی تلفن همراه – قیمت این محصول در همه جای دنیا ثابت بوده و متقاضیان خرید آن با پرداخت بهای تعیین شده از سوی سازنده آن به پدیده مورد نظرشان خواهند رسید . در این میان پر واضح است که که گران شدن این محصولات در کشورمان به دلیل نوسانات قیمت ارز بوده و ارتباطی به قیمت آن ها در بازارهای جهانی ندارد .
از سویی دیگر گاهی عرضه کنندگان با تعریف قیمتی مشخص برای واحد محصولات مورد نظر (مثلاً n تومان برای هر کیلوگرم یا متر مربع از یک جنس ) در پی برقراری ارتباط میان ارزش جنس و مقداری که خریداری شده است می روند .
قیمت صاعقه گیر
صاعقهگیرها به عنوان یکی از همین محصولات ، تجهیزاتی هستند که ماحصل ترکیب اصولی و قاعدهمند قطعات مختلفی بوده و بنا به دلیل وجود همین تنوع ، دارای قیمتی مدون ، از پیش تعیین شده و و قابل عرضه نمی باشند .
اگرچه ندانستن قیمت صاعقه گیر ، ارتينگ ساختمان یا طراحي صاعقه گير می تواند تصمیم گیری در خصوص خرید آن ها را دشوار سازد ، اما آشنایی با اجزای هریک و آگاهی از قیمت لحظه ای و به روز آنها از سوی کارشناسان مجموعه اکسین رعد به همراه مشاوره های تلفنی می تواند به انتخاب گزینه ای مطلوب ، مقرون بصرفه و موثرتر کمک کند .
چه عواملی در قیمت قطعات صاعقه گیر تأثیر گذارند ؟
نوع صاعقه گیر
در یادداشتهای پیشین خواندیم که صاعقهگیرها در یکی از دستهبندیهای رایج خود به دو گروه غیر فعال و فعال تقسیم میشوند .
در همین رابطه نمونه های غیر فعال که آن ها را با عناوینی چون میلهای، صاعقهگیر، فرانکلینی یا پسیو میشناسیم نیازمند اقلامی نظیر میله صاعقهگیر، سر شاخه ميله صاعقه گیر ، پایه میله برقگیر (تسمه خور و سیم خور) و کلمپ های میله صاعقه گیر به دکل می باشند که هریک از آن ها با تنوع زیادی عرضه شده به تنوع قیمتی این دسته از محصولات می انجامد .
در همین رابطه گفتنیست که میله های مذکور که عموماً با قطر 16 و 20 میلیمتر یافت می شوند ، در اندازه های (ارتفاع) 150 ، 100 ، 75 و 50 سانتیمتری به فروش میرسند .
این در حالیست که در صاعقهگیرهای فعال یا خازنی ، بخش اکتیو سامانه که در حقیقت قطعه ای الکترونیکی با قابلیت پیش بینی و فعال شدن پیش از برخورد صاعقه با سازه تحت مراقبت آن است ، شعاع حفاظتی از اهمیت زیاد برخوردار است . در این اثنا نیاز به توضیح بیشتری نیست که هرچه شعاع تحت مراقبت گسترده تر باشد ، قیمت صاعقه گیر مورد نظر نیز افزایش می یابد . از مهمترین نمونه های این محصولات در بازار ایران می توان به صاعقهگیرهای الیپس و امگای فرانسه ، SK3 از کره جنوبی، ریدن و فورند از ترکیه و تسلای چینی اشاره کرد که هریک از آن ها نیز بنا به ویژگی های ساختاری و خروجی خود دارای قیمت های متنوعی می باشند .
تجهیزات جانبی
در برپایی یک سامانه برقگیر الکترونیکی وجود اقلامی نظیر پایه نیم متری و کانکشن نصب صاعقه گیر ، سیم یا تسمه مسی، بست کمربندی ، تابلوی تست باکس و چاه ارت اجتناب ناپذیر است . این در حالیست که گاه شاهد استفاده از محصولاتی غیرضروری مانند دکل تلسکوپی، چراغ هشدار دهنده به همراه پایه نصب آن، کانتر یا شمارنده صاعقهگیر و اسپارک گپ هستیم که وجود یا عدم استفاده از آن ها در کنار تنوعی که هریک دارند می تواند بر روی قیمت صاعقه گیر تأثیرگذار باشند .